Pestré září na zámku v Náměšti

Kulturní život na zámku v Náměšti nad Oslavou letos ještě zdaleka nekončí. Na měsíc září je připraveno několik kulturních akcí i speciálních prohlídek, z nichž si jistě vyberete.

V pátek 13. září je pro nejmladší návštěvníky zámku připravena tradiční soutěž Cesta za pokladem náměšťského purkmistra, kterou tradičně pořádá náměšťský Dům dětí a mládeže ve spolupráci s Městským kulturním střediskem a správou zámku.

V sobotu a v neděli 14. a 15. září proběhne oblíbený projekt Oživený zámek. Netradiční prohlídky zámku, které tradičně v rámci Dnů Evropského dědictví (letos již po dvacáté) netradičně (na stejné téma nic podobného jinde neuvidíte) provází naší i světovou, vzdálenou i blízkou historií.

Vrcholem letošní hudební sezony na náměšťském zámku bude 29. Zámecký koncert, který rozezní zámeckou knihovnu v sobotu 21. září v 17 hodin.

A o týden později 28. září na svátek svatého Václava, kterému je zasvěcena zámecká kaple, proběhne tradiční poutní mše svatá. Začátek je v 17 hodin.

O svatováclavském víkendu 28. a 29. září bude navíc mimořádně zpřístupněn výběrový návštěvnické okruh Královský a dětský apartmán.

Těšíme se na setkání s vámi na některé z těchto akcí, nebo jen na pravidelných prohlídkách obou základních návštěvnických okruhů, které jsou přístupné denně mimo pondělí mezi 9. a 16. hodinou.